Ulet norma kamatore e bonove të thesarit të Maqedonisë

Ulet norma kamatore e bonove të thesarit të Maqedonisë

Banka Popullore e Maqedonisë bën të ditur se do të ulet norma kamatore për bonot e thesarit për 0,25% pikë dhe do të jetë 3.5%, kurse oferta do të rritet nga 23 milionë denarë në 25 milionë denarë.

BPM-ja bën të ditur se ky hap vjen si reagim i politikave monetare është reflektim ndaj stabilizimit të mëtutjeshëm të pritjeve të subjekteve ekonomike dhe ndaj rritjes së likuiditetit strukturor të sektorit bankar.

BMPja gjithashtu njofton se në dhjetor ka ndërhyrë në blerjen e devizave dhe ka ndikim pozitiv në programin e rezervave devizore.

Postuar më: 11 Janar 2017, 15:25
Redaksia Flaka
Agjencia e Lajmeve Flaka filloi me punë në Prill të vitit 2016. Për një kohë relativisht të shkurtër angazhoi gazetarë të mirënjohur dhe me përvojë të gjatë në gazetari. Flaka tashmë është një emër i njohur në tregun mediatik në Maqedoni dhe jo vetëm.

PUBLICITET

FOTO LAJM

FACEBOOK FLAKA

Gostivar
-13°
clear sky
humidity: 78%
wind: 1m/s WNW
H -13 • L -13
-6°
Sun
-8°
Mon
-6°
Tue
-6°
Wed
-8°
Thu