Safety Check i Facebook aktivizohet nga përdoruesit

Safety Check i Facebook aktivizohet nga përdoruesit

Safety Check, mjeti i Facebook që mund të përdoret në rastet e tërmeteve apo katastrofave, për ti bërë të ditur miqve dhe kontakteve se jeni mirë tashmë aktivizohet direkt nga përdoruesit e rrjetit social.

Lajmi bëhet i ditur nga shoqëria e Mark Zuckerberg gjatë Social Good Forum në Nju Jork.

“Kur shuë persona publikojnë nga zona e interesuar për miqtë apo një krizë a një katastrofë, atyre mund tu kërkohet nëse janë mirë. Pasi regjistrohen se janë mirë, personat mund ta bëjnë vetë një gjë të tillë”, thotë një njoftim.

Përveç kësaj Facebook ka publikuar edhe “Community Help”, një funksionim i ri ku mund të kërkosh apo të japësh ndihmë, si veshje, ushqim, pas katastrofave natyrore që do të jetë i disponueshëm që nga viti i ardhshëm.

Së fundmi, platforma synon edhe bamirësinë duke shtuar komandën “Dhurim” në Video Live dhe postimet “për të mbledhur fonde për më shumë se 750 mijë organizata jofitimprurëse”.

Postuar më: 20 Nëntor 2016, 23:33
Salije Sadiku
Lindi në vitin 1988 në Kërçovë. Në vitin 2012 mbaroi studimet në Universitetin e Tetovës. Nga viti 2012 punon si gazetare aktive dhe është anëtare e Shoqatës së Gazetarëve të Maqedonisë.

LAJME NGA MAQEDONIA

PUBLICITET

FOTO LAJM

FACEBOOK FLAKA