Mjekët të mos marrin pushim dimëror, gripi po merr përmasat!

Mjekët të mos marrin pushim dimëror, gripi po merr përmasat!

Gjithsej 15.800 persona të prekur nga gripi kanë kërkuar ndihmë në institucionet shëndetësore, përfshirë këtu edhe të premten e kaluar,transmeton Flaka.info.

Nga të dhënat me të cilat posedojmë në Institutin e shëndetit publik, deri në javën e kaluar janë paraqitur rreth 9500 të prekur nga gripi. Me siguri ky numër është më i madh sepse ka të tillë që se kanë vizituar mjekun dhe janë kuruar në shtëpi. Ose, deri të premten e kaluar gjithsej kemi 15.800 të prekur, por ky numër pritet të rritet këto ditë. Nga Klinika e sëmundjeve infektive njoftojnë se nuk ka raste me pasoja të rënda të grupit.

Komisioni për sëmundje infektive ka marrë masa shtesë me qëllim të ndjekjes më të mirë të gjendjes, që të pengohet përhapja e gripit mes popullatës./FLAKA.info/

Postuar më: 7 Janar 2017, 21:44
Salije Sadiku
Lindi në vitin 1988 në Kërçovë. Në vitin 2012 mbaroi studimet në Universitetin e Tetovës. Nga viti 2012 punon si gazetare aktive dhe është anëtare e Shoqatës së Gazetarëve të Maqedonisë.

LAJME NGA MAQEDONIA

PUBLICITET

FOTO LAJM

FACEBOOK FLAKA