IAP: 5 komuna në Maqedoni janë të ndjeshëm ndaj ekstremizmit të dhunshëm

IAP: 5 komuna në Maqedoni janë të ndjeshëm ndaj ekstremizmit të dhunshëm

Pesë komuna- katër prej të cilave janë në afërsi të kufirit Maqedoni-Kosovë janë të ndjeshëm ndaj ekstremizmit të dhunshëm, hetuan nga Instituti Amerikan i Paqes (IAP)  në raportin e fundit special.

Më shumë se një e treta e luftëtarëve kosovar vijnë nga këto komuna që parqet 14 % të popullatës në vend, thuhet në raportin e Uashingtonit.

“Radikalizim afatgjatë dhe i targetuar, regrutim dhe tentime për mobilizim të rrjeteve ekstremiste të financuara prej jashtë, tashmë pesëmbëdhjetë vite janë aktive në veriun e Kosovës dhe veriperëndimin e Maqedonisë. Këto rrjete shpesh herë janë udhëhequr nga kuadro lokal të institucioneve religjioze nga Lindja e Mesme të përfshirë në shpërndarjen e formës konservatore të Islamit, të përzier me agjendën politike”, thuhet në raportin special të Institutit të paqes në SHBA./FLAKA.info/

Postuar më: 11 Janar 2017, 20:12
Salije Sadiku
Lindi në vitin 1988 në Kërçovë. Në vitin 2012 mbaroi studimet në Universitetin e Tetovës. Nga viti 2012 punon si gazetare aktive dhe është anëtare e Shoqatës së Gazetarëve të Maqedonisë.

PUBLICITET

FOTO LAJM

FACEBOOK FLAKA

Gostivar
-13°
clear sky
humidity: 78%
wind: 1m/s WNW
H -13 • L -13
-6°
Sun
-8°
Mon
-6°
Tue
-6°
Wed
-8°
Thu