Deri në shtator në Shkup do të happen tre azile pleqësh për 120 persona

Deri në shtator në Shkup do të happen tre azile pleqësh për 120 persona

Deri në shtator në Shkup do të hapen edhe tre azile të rinjë pleqësh për strehim të 120 personave. Është paraparë që çdonjëri prej tyre të ketë nga 40 persona të moshuar, kurse pronarët janë të obliguar të punësojnë më

Lexo tërë artikullin
Dhanë tokë shtetërore për agjencinë turistike, 2 të arrestuar

Dhanë tokë shtetërore për agjencinë turistike, 2 të arrestuar

Policia e Fieria ka njoftuar finalizimin e operacionit “PRONA” si dhe arrestimin e dy personave në kuadër të këtij operacioni. Bëhet fjalë për Bledar Koçiun, 36 vjeç, banues në lagjen “Loni Dhamo” të Lushnjes, me detyrë ish-regjistrues i Z.V.R.P.P Lushnje

Lexo tërë artikullin
Lëvizja e lirë, mundësi e mirë për studentët

Lëvizja e lirë, mundësi e mirë për studentët

Mungesa e liberalizimit të vizave ka cënuar një prej të drejtave elementare të njeriut, siç është lëvizja e lirë, janë shprehur vazhdimisht të rinjtë e Kosovës. Përfaqësuesit e institucioneve dhe qytetarët kosovarë më 4 maj kanë mirëpriturpropozimin e Komisionit Evropian

Lexo tërë artikullin
Rehabilitim dhe integrim për pjesëmarrësit në luftërat terroriste

Rehabilitim dhe integrim për pjesëmarrësit në luftërat terroriste

Institucionet e Kosovës po përgatisin një strategji për rehabilitimin dhe integrimin e personave të cilët kanë qenë pjesë e luftërave në Siri dhe Irak, përkrah organizatës tashmë të shpallur si terroriste, që veten e quan Shteti Islamik. Në Qeverinë e

Lexo tërë artikullin
Qytetarët, por jo politikanët, duan t’i ndihmojnë refugjatët

Qytetarët, por jo politikanët, duan t’i ndihmojnë refugjatët

Pavarësisht asaj që mund të thonë qeveritë e tyre, qytetarët në gjithë botën janë jashtëzakonisht të hapur ndaj idesë për të ndihmuar refugjatët. Kështu bëjnë të ditur rezultatet e një ankete të organizatës për të drejtat e njeriutAmnesty International, e

Lexo tërë artikullin
Gjermani në krye të NASA-s

Gjermani në krye të NASA-s

Astronauti Alexander Gerst do të jetë i pari gjerman dhe i dyti europian i cili do të marrë në duar komandën e Stacionit Ndërkombëtar të Hapësirës. Të mësuar ta shohin ndërsa flet për çështje dinamike që ndodhin në Tokë, këtë

Lexo tërë artikullin
Familja 20 anëtarëshe jeton si në shekullin e 15

Familja 20 anëtarëshe jeton si në shekullin e 15

Adem Demirovski thotë se nuk marrin kurrfarë ndihme sociale, ndërkaq ekzistencën e tyre, siç tha ai, e sigurojnë duke mbledhur e shitur shishe të plastikës. Si ta paguajë energjinë elektrike, pyet Adem Demirovski. Bashkëshortja e tij, Mevludja thotë se jeta

Lexo tërë artikullin
Ëndrra amerikane. Fituesit e llotarisë janë 3000

Ëndrra amerikane. Fituesit e llotarisë janë 3000

Prej orës 18.00 të datës 3 maj, gjithkush që aplikoi për llotarinë amerikane mund të shikojë nëse është përzgjedhur apo jo. Me numrin e konfirmimit të cilin e keni marrë në momentin kur keni aplikuar në muajin tetor të vitit

Lexo tërë artikullin