10 % e popullatës pa sigurim pensional

10 % e popullatës pa sigurim pensional

Rreth 200 mijë të punësuarve në Maqedoni nuk u paguhen kontribute pensionale, edhe pse llogariten si të punësuar. Sipas anketës për fuqinë punëtore në Maqedoni, që realizohet nga ana e Entit të Statistikës, në vend janë të punësuar 723.550 punëtorë,

Lexo tërë artikullin
Maqedoni, ulet numri i nxënësve të shkollave të mesme

Maqedoni, ulet numri i nxënësve të shkollave të mesme

Në vitin shkollor 2016/2017 në shkollat e rregullta fillore në Maqedoni janë evidentuar 192.715 nxënës që paraqet rritje për 3.6% në krahasim me vitin shkollor paraprak, kumtoi sot ESHS (Enti Shtetëror për Statistikë), përcjell Telegrafi, transmeton Flaka   Në shkollat

Lexo tërë artikullin
Personat me nevoja të veçanta pengesa për arsimim

Personat me nevoja të veçanta pengesa për arsimim

Sipas të dhënave me të cilat disponon ekipi i projektit ”Ndërtimi i kapaciteteve të organizatave për ndihmë të personave me nevoja të veçanta në Maqedoni”, në vitin 2015, vetëm 49 persona të kësaj kategorie përfundojnë arsim të lartë. Pesë nga

Lexo tërë artikullin
Viti 2017 fillon me spektakël në Premier League

Viti 2017 fillon me spektakël në Premier League

Premier League ka qenë gjithnjë kampionati i forcës, shpejtësisë dhe sakrificës së futbollistëve në fushën e lojës, por lojtarët që po militojnë në Angli po e kthejnë po i japin edhe ngjyra spektakli. Para pak ditësh ishte armeni Mkhitarian ndërsa

Lexo tërë artikullin
Tashmë në Instagram mund të ruani postimet

Tashmë në Instagram mund të ruani postimet

Instagram ka publikuar përditësimin e tij më të ri. Rrjeti social në pronësi të Facebook ka njoftuar se do të shtojë tiparin e ruajtjes së postimeve në profilin tuaj. Për të shtuar ndonjë postim tek të ruajturit, thjesht klikoni në

Lexo tërë artikullin
Facebook “luftë” lajmeve të rreme

Facebook “luftë” lajmeve të rreme

Rrjeti social, Facebook, ka njoftuar fillimin e masave për të ndaluar përhapjen e lajmeve të rreme, si përgjigje ndaj presionit çdo herë në rritje për luftë kundër keqpërdorimeve që janë bërë gjatë fushatës presidenciale amerikane. Më 15 dhjetor, Facebook ka

Lexo tërë artikullin
Bitmoji në Snapchat

Bitmoji në Snapchat

Bitmoji, versioni juaj i animuar, u shtua zyrtarisht në Snapchat në korrik të 2016, disa muaj pasi Snap bleu Bitmoji nga prodhuesi i saj Bitrstrips. Prej sot, Snapcaht i jep mundësi përdoruesve të shtojnë Bitmoji në geofilters, vizatime të vogla

Lexo tërë artikullin
Safety Check i Facebook aktivizohet nga përdoruesit

Safety Check i Facebook aktivizohet nga përdoruesit

Safety Check, mjeti i Facebook që mund të përdoret në rastet e tërmeteve apo katastrofave, për ti bërë të ditur miqve dhe kontakteve se jeni mirë tashmë aktivizohet direkt nga përdoruesit e rrjetit social. Lajmi bëhet i ditur nga shoqëria

Lexo tërë artikullin
Apple mendon të ‘rikthehet’ në atdhe

Apple mendon të ‘rikthehet’ në atdhe

Një ndër premtimet më të mëdha të Donald Trump është rikthimi i prodhimit në tokën amerikane të dhjetra kompanive që kanë ‘emigruar’ kryesisht në Kinë dhe vende të tjera të Azisë Lindore për të përfituar nga krahu i lirë i

Lexo tërë artikullin
Shtetet më të rrezikshme në botë për… selfie

Shtetet më të rrezikshme në botë për… selfie

Një studim nga Carnegie Mello University ka zbuluar senë 7 muaj 127 persona në botë kanë ndërruar jetë për shkak të një selfie. Por më shumë se gjysma e incidenteve, plot 76 prej tyre kanë ndodhur në Indi, gjatë periudhës

Lexo tërë artikullin