Agjërimi është zakon natyror dhe ibadet historik – Shkruan Shaqir Fetahu

Agjërimi është zakon natyror dhe ibadet historik – Shkruan Shaqir Fetahu

Vetëm nëse analizojmë natyrën dhe dukuritë e ndryshme, në të do të shohim se agjërimi është zakon i natyrshëm dhe nga kjo do të vijmë në përfundim se çdo gjë në natyrë agjëron në mënyrën e vet, qoftë në botën bimore apo shtazore.

Lexo tërë artikullin
Kuptimi dhe qëllimi i agjërimit – Shkruan Hoxhë Shaqir Fetahu

Kuptimi dhe qëllimi i agjërimit – Shkruan Hoxhë Shaqir Fetahu

Sipas koncepcionit Islam mbi njeriun, për formimin e personalitetit të shëndoshë të njeriut dhe për përcaktimin e aktiviteteve të tij, përveç besimit në All-llahun xh.sh., namazit, haxh-xhit dhe obligimeve tjera, agjërimit i takon vend mjaft me rëndësi. Ai luan rol me rëndësi të

Lexo tërë artikullin
FLAKA.info çdo ditë brenda muajt të Ramazanit do të publikon shkrime nga teologu i mirënjohur shqiptar, Hfz. Shaqir Ef. Fetahu

FLAKA.info çdo ditë brenda muajt të Ramazanit do të publikon shkrime nga teologu i mirënjohur shqiptar, Hfz. Shaqir Ef. Fetahu

Muaji i Ramazanit- kuptimi dhe qëllimi i agjërimit të tij, Nata e Kadrit- moment historik për tërë njerëzinë, Institucioni i Kurbanit dhe vlera e tij, Haxhi – ngritje e madhe shpirtërore, do të jenë ndër 30 temat që profesionalisht do

Lexo tërë artikullin
Teologët: Duhet të agjërojnë, personat pa probleme serioze shëndetësore

Teologët: Duhet të agjërojnë, personat pa probleme serioze shëndetësore

Mjekët, agjërimi nuk dëmton njerëzit e shëndoshë, të kenë kujdes ata me probleme shëndetësore. Agjërimi është obligim për të mgjith muslimanët e moshës madhore që janë të shëndoshë fizikisht dhe psiqikisht, sqarojnë teologët. Sipas tyre personat e shëndoshë kanë për

Lexo tërë artikullin
Ramazani dhe rregullat e tij

Ramazani dhe rregullat e tij

1- Agjerimi i muajit Ramazan eshte nje nga shtyllat e islamit. Kjo eshte vertetuar edhe nga citate nga Kur’ani dhe Suneti. Allahu i Lartesuar thote : “O ju te cilet besuat! Agjerimi ju eshte bere detyrim, ashtu sic ishte detyrim

Lexo tërë artikullin
Rendesia e Ramazanit sipas shkences: Të mirat që i sjell agjërimi…

Rendesia e Ramazanit sipas shkences: Të mirat që i sjell agjërimi…

Shkencëtarët janë duke grumbulluar fakte që tregojnë se periudha të shkurtra agjërimi, nëse mbahen nën një kontroll mjekësor, mund të sjellin përfitime për shëndetin tonë. Një prej tyre është edhe ndihma që mund t’i japim peronave mbi peshë, për t’u

Lexo tërë artikullin
Përgatitja për muajin e Ramazanit është vendimtare për të kaluar ashtu siç duhet

Përgatitja për muajin e Ramazanit është vendimtare për të kaluar ashtu siç duhet

Shkruar nga Blerta Shaqiri “Muaji Rexhep dhe muaji Shaban janë muaj të mbjelljes dhe ujitjes, ndërsa muaji Ramazan është muaj i korrjes. Jemi në prag të muajit të Ramazanit. Besimtarit i takon që mysafirin që Allahu e ka nderuar ta

Lexo tërë artikullin