Agjërimi – qëndrueshmëri dhe durim – Shkruan Shaqir Fetahu

Agjërimi – qëndrueshmëri dhe durim – Shkruan Shaqir Fetahu

Agjërimi njeriun e mëson të jetë i qëndrueshëm dhe durimtar ndaj dëshirave deformuese që i lyp trupi i tij. Nuk ka agjërim pa qëndrueshmëri, durim dhe adaptim të kushteve më të rënda dhe jo të zakonshme. Nisur nga fakti se

Lexo tërë artikullin
Komuna e Tetovës dhe Myftinia organizon koncert për Ramazan

Komuna e Tetovës dhe Myftinia organizon koncert për Ramazan

Në kuadër të agjendës mujore të muajit të shenjtë të Ramazanit që organizon Komuna e Tetovës dhe Myftinia e BFI-së Tetovë, nesër më datë 12.6.2016 do të organizohet koncert me ilahi nga grupi “Lebbejk” në kompleksin Arabati Baba Teqe pas

Lexo tërë artikullin
Shkencëtarët nuk shpjegojnë dot se si janë ndërtuar këto xhami

Shkencëtarët nuk shpjegojnë dot se si janë ndërtuar këto xhami

Studiues anglezë e çmontuan njërën minare, por as e zbuluan dot misterin, as e kthyen dot më në vend. Xhamia Sidi Bashir në Ahmedabad të Indisë ka dy minare që, edhe pse janë 3 kate të larta secila, mund të

Lexo tërë artikullin
Agjërimi – Kultivues i sinqeritetit tek njeriu – Shkruan Shaqir Fetahu

Agjërimi – Kultivues i sinqeritetit tek njeriu – Shkruan Shaqir Fetahu

Agjërimi mëson njeriun të jetë i sinqertë. Pasi agjërimi është fshehtësi në mes të All-llahut xh.sh. dhe besimtarit, atëherë vërtetësinë e kryerjes së këtij ibadeti e din vetëm Allllahu xh.sh. Ky, pra, është ibadet sekret, i cili nuk kryhet që ta sheh dikush prej

Lexo tërë artikullin
Vlera e muajit të Ramazanit dhe veçoritë e tij

Vlera e muajit të Ramazanit dhe veçoritë e tij

1 – Në këtë muaj ka zbritur Kurani. Allahu i Madhëruar thotë: “Muaji i Ra­ma­za­nit është muaji në të cilin ka zbritur Kurani, udhëzues për njerëzit dhe sqarues i rrugës së drejtë dhe da­llues i të mirës nga e keqja.”[1]

Lexo tërë artikullin
Çka thotë Hafëzja më e vjetër në Maqedoni për Ramazanin ?

Çka thotë Hafëzja më e vjetër në Maqedoni për Ramazanin ?

Hafëzja më e vjetër në Maqedoni, 87-vjeçarja Merjem Ebibi, i kujton me mallëngjim muajit e Ramazanit të përjetuara ndër vite në Shkup. Ashtu sikundërse gjatë periudhës Osmane, edhe në periudhën pas-Osmane Maqedonia vazhdoi të jetë një nga vendet kryesuese në

Lexo tërë artikullin
Agjërimi – manifestim i aktivitetit shpirtëror – Shkruan Shaqir Fetahu

Agjërimi – manifestim i aktivitetit shpirtëror – Shkruan Shaqir Fetahu

Çdo obligim fetar, të cilin All-llahu xh.sh. ua urdhëroi besimtarëve, ka qëllimin e vet të caktuar dhe si i tillë është i dobishëm për këtë dhe botën tjetër. Po kështu, ëshë edhe me agjërimin e muajit të Ramazanit. Njeriu, si krijesë e dalluar

Lexo tërë artikullin
Vlerat e agjërimit dhe specifikat e muajit Ramazan

Vlerat e agjërimit dhe specifikat e muajit Ramazan

Ebu Hurejre (r.a.) transmeton se Profeti (a.s.) ka thënë: “Çdo vepër e mirë që kryen i biri i Ademit shumëfishohet nga dhjetëfish deri në shtatëqindfish. Allahu i Lartësuar thotë: Përveç agjërimit, ai është për Mua dhe vetëm Unë e jap

Lexo tërë artikullin
VIDEO – Ligjeratë nga Hoxhë Shaqir Fetahu !

VIDEO – Ligjeratë nga Hoxhë Shaqir Fetahu !

Lexo tërë artikullin
Agjërimi vetëm për 3 ditë mund të rigjenerojë tërë sistemin imunitar

Agjërimi vetëm për 3 ditë mund të rigjenerojë tërë sistemin imunitar

Agjërimi vetëm për 3 ditë mund të rigjenerojë tërë sistemin imunitar, madje edhe tek të moshuarit, sipas një gjetje të fundit të shkencëtarëve. Edhe pse agjërimi është kritikuar nga mjekët e dietave, studimi i ri tregon se trupi i uritur

Lexo tërë artikullin