Kur dhe si filloi festimi i Bajrameve ?

Kur dhe si filloi festimi i Bajrameve ?

Festimi i këtyre dy festave filloi në vitin e parë hixhri. Transmetohet prej Enesit r.a. i cili tha: Erdhi i dërguari i All-llahut s.a.v.s. në Medine dhe banorët e saj i kishin dy ditë të veçuara për lojë, e ai

Lexo tërë artikullin
Ja çfarë nuk dinit për agjërimin gjatë Ramazanit

Ja çfarë nuk dinit për agjërimin gjatë Ramazanit

Muaji i shenjtë i Ramazanit dhe agjërimi për një periudhë kaq të gjatë kohe përbën padyshim një sakrificë të madhe. Megjithatë, ai ka edhe përfitime të jashtëzakonshme, që nisin nga ato fizike e deri tek ato mendore e shpirtërore. Grekët e

Lexo tërë artikullin
Shenjat, emërtimi dhe vlerat e natës së Kadrit – sipas Islamit!

Shenjat, emërtimi dhe vlerat e natës së Kadrit – sipas Islamit!

Thotë Allahu në Kuran: “Me të vërtet Ne e zbritëm atë (Kuranin) natën e Kadrit dhe çfarë din ti se çfarë është nata e Kadrit, nata e Kadrit është më e vlefshme se njëmijë muaj…”[1] Allahu i Lartëmadhëruar në këtë

Lexo tërë artikullin
Rama, iftar për Ramazanin: Për Shqipërinë ka vetëm një rrugë!

Rama, iftar për Ramazanin: Për Shqipërinë ka vetëm një rrugë!

Kryeministri Edi Rama komentoi daljen e Britanisë së Madhe nga BE-ja, duke e simbolizuar si një “martesë të brishtë”, por për Shqipërinë – tha ai, – ka vetëm një rrugë: atë drejt Bashkimit Europian. Gjatë një iftari të shtruar në

Lexo tërë artikullin
Ja rregullorja e “Zeqatit” për këtë vit

Ja rregullorja e “Zeqatit” për këtë vit

Zeqati është shtylla e katërt në fenë Islame dhe i obliguar për besimtarët musliman. Kjo shtyllë nënkupton shpenzimin e një pjese të pasurisë së caktuar nga ligji islam, me mall të caktuar, në kohë të caktuar, ndaj grupeve të caktuara,

Lexo tërë artikullin
Ja si përjetohet Ramazani në një familje rome !

Ja si përjetohet Ramazani në një familje rome !

Muaji i shenjtë për muslimanët, muaji i agjërimit – Ramazani për besimtarët muslimanë paraqet gëzim të madh dhe kënaqësi. Cila është atmosfera e Ramazanit tek romët gjatë kohës së këtij muaji, cilat janë zakonet dhe traditat gjatë këtyre ditëve, në

Lexo tërë artikullin
Agjërimi është rregull më i përsosur social – Shkruan Shaqir Fetahu

Agjërimi është rregull më i përsosur social – Shkruan Shaqir Fetahu

Agjërimi është rregull më i përsosur social, për arsye se lidh dhe bashkon besimtarët mes veti. Para tij janë të barabartë i pasuri dhe i varfëri, i bardhi dhe i ziu, mashkulli dhe femra, kryetari dhe qytetari, etj. Duke agjëruar, “të gjithë janë barazuar

Lexo tërë artikullin
Atje ku agjërohet agjërojmë 23 orë e 5 minuta !!!

Atje ku agjërohet agjërojmë 23 orë e 5 minuta !!!

Myslimanët të cilët jetojnë në rrethin e Arktikut përballen me një nga kushtet më sfiduese në Ramazan sepse atje dita zgjat 24 orë. Zonat ku përfshihen Laponia, Finlanda dhe Suedia gjatë muajve të verës gati se nuk e përjeton perëndimin

Lexo tërë artikullin
Agjërimi – institucion i humanitetit dhe fisnikrisë së vërtetë – Shkruan Shaqir Fetahu

Agjërimi – institucion i humanitetit dhe fisnikrisë së vërtetë – Shkruan Shaqir Fetahu

Padyshim se agjërimi është institucion i kultivimit dhe edukimit shpirtëror nëpërmes të cilit njeriu në veti në praktikë mëson dhe edukohet të jetë human dhe fisnik i vërtetë. Ai duke agjëruar në personalitetin e vet mbjellë ndjenjën e humanitetit dhe fisnikërisë së vërtetë, të

Lexo tërë artikullin
Dobitë shëndetësore nga AGJËRIMI

Dobitë shëndetësore nga AGJËRIMI

AGJËRIMI është praktikë e mirë, nëse aplikohet në mënyrë të duhur. Agjërimi ndihmon në eliminimin e helmeve (toksinave) nga trupi. AGJËRIMI i jep pushim sistemit tretës – organet digjestive pushojn. Kjo ndihmon në mbajtjen e balancit të lëngjeve në trup

Lexo tërë artikullin