Opinion nga Blerta Haxhiaj Tomlin e nonës – (Qumështin e nënës)

Opinion nga Blerta Haxhiaj Tomlin e nonës – (Qumështin e nënës)

Nëse liria nënkupton – përgjegjësinë e çdo individi për determinim racional, profesional dhe ekzistence sociale atëhere aty nuk ka frike për vendosjen e Lirisë në përgjithesi. Për të zgjidhur një problem në nivelin social merr shumë kohe për mendim, shumë

Lexo tërë artikullin
OPINION: Shëndoshë Gjylsemerja për Mukin ! Shkruan: Jetmir Ajradini

OPINION: Shëndoshë Gjylsemerja për Mukin ! Shkruan: Jetmir Ajradini

U zgjua Muki nga gjumi dimërorë. Por si Ariun, pas zgjedhjeve të parakohshme më 11 dhjetorë,Mukin e zuri gjumi dimërorë dhe harroi votuesit,premtimet,interesat e popullit,që i dërgoi në shpellën e vet si gjah për të ushqyer veten derisa të shkrihet

Lexo tërë artikullin
Individi jo-politik dhe plaga emocionale, shkruan: Blerta Haxhiaj

Individi jo-politik dhe plaga emocionale, shkruan: Blerta Haxhiaj

Çështja që shtrohet është se si femrat dhe adoleshentet tregojnë një gatishmëri për të qënë të përgatitur që të ndjekin rrymat politike. Funksioni seksual dhe funksioni social është shumë i afërt mes represionit seksual dhe qëndrimit të rrymës politike. Problemi

Lexo tërë artikullin
KOMENT: Rexhepi dje te Bejta, sot mbështetje Bejlit, a po e shënjestron Nikolla Gruevskin

KOMENT: Rexhepi dje te Bejta, sot mbështetje Bejlit, a po e shënjestron Nikolla Gruevskin

Sot, kryetari i Bashkësisë Fetare Islame H. Sulejman ef. Rexhepi në emrin e tij personal dhe në emër të popullatës muslimane në RM, nëpërmjet një telegrame mirënjohjeje të adresuar Ambasadës Amerikane në Shkup, Kongresit Amerikan dhe Stejt Departamentit Amerikan, ka

Lexo tërë artikullin
KOMENT: Janari i Berat Buzhalës në Maqedoni

KOMENT: Janari i Berat Buzhalës në Maqedoni

Muaj janar ka qenë muaj i shikimit nga Maqedonia të gazetarit dhe pronarit të “Gazeta Express”, Berat Buzhala, shkruan Agjencia e Lajmeve Flaka.  Fillimi i Vitit të Ri, duket që ishte fillimi i planeve të Buzhalës për të depërtuar edhe në

Lexo tërë artikullin
OPINION:  Fundi i Filozofisë apo Fundi i Teorisë – Richard Rorty

OPINION: Fundi i Filozofisë apo Fundi i Teorisë – Richard Rorty

Nga Blerta Haxhiaj Udhëtimi drejt postmodernes nga hedh neve brenda një botë të re duke na bërë eksploratues pa busull në hartat që janë provizore ku në këtë botë të re të postmodernes kultura dhe shoqëria paraqesin një interes të

Lexo tërë artikullin
Opinion ish deputeti Sali Ramadani: Kujdes paraprak edhe me LSDM-në e Zaevit!

Opinion ish deputeti Sali Ramadani: Kujdes paraprak edhe me LSDM-në e Zaevit!

MOZAIKU I SUBJEKTEVE POLITIKE SHQIPTARE NËN MAQEDONI (Si duket të pasqyrohet praktikisht dhe shkencëtarisht) – KUJDES PARAPRAK EDHE ME LSDM-në e ZAEVIT – DISKUTABILE ?! – Si të veprojnë dy partitë(10+2)),dy koalicionet (5+3=8)shqiptare dhe dy deputetët e LSPM-së me prejardhje

Lexo tërë artikullin
Bardhyl Mahmuti opinion: A është e gatshme VMRO-ja e Nikolla Gruevskit “të vdesë” pa kundërshtuar?

Bardhyl Mahmuti opinion: A është e gatshme VMRO-ja e Nikolla Gruevskit “të vdesë” pa kundërshtuar?

Pas dështimit të Nikolla Gruevskit për ta formuar qeverinë, shumëkush mendonte se do t’i jepej mandati LSDM-së, si forcë e dytë parlamentare për nga numri i mandateve të fituara në zgjedhjet e fundit. Në prononcimet e mia lidhur me këtë

Lexo tërë artikullin
OPINION: Fundi i Filozofisë apo Fundi i Teorisë – Richard Rorty

OPINION: Fundi i Filozofisë apo Fundi i Teorisë – Richard Rorty

Nga Blerta Haxhiaj Interesi në filozofi zana-fillën e ka te Habia sepse edhe pyetja Pse e ka një se-pse …Pa brirë je mbret! Pa brirë je pasha! Pa brirë është dhe moda!  Duke teorizuar postmodernen pashmangshmërisht inkurajojmë sulmet ndaj postmodernes

Lexo tërë artikullin
Shkruan Petrit Saraçini :Gruevski: Historia e një antishqiptari

Shkruan Petrit Saraçini :Gruevski: Historia e një antishqiptari

“Pas zgjedhjeve të parakohshme parlamentare të 11 dhjetorit, negociatat në Maqedoni rreth Qeverisë së re janë në pat-pozitë. Ali Ahmeti “është në hall të madh” – të zgjedhë mes Gruevskit e VMRO DPMNE-së  dhe Zaevit e LSDM-së. Ose, mes pesë

Lexo tërë artikullin

LAJME NGA MAQEDONIA

PUBLICITET

FOTO LAJM

FACEBOOK FLAKA