“Mitologjia kombëtare” vjen në Gostivar, ekspozitë e skulptorit Xhelil Rufati

“Mitologjia kombëtare” vjen në Gostivar, ekspozitë e skulptorit Xhelil Rufati

Kompozimet vibrojnë me jetën e tyre të brendshme intensive, të formësuara në mënyrë bashkëkohore, por në ato qartë mund të dallohet tematika e ndikimit të elementit popullorë mitologjik, si dhe forma arkaike dhe primitive e shprehur në trajtë ekstreme të

Lexo tërë artikullin
Ja fituesit e manifestimit letrar “Dita e Poezisë Shqipe” | FOTO

Ja fituesit e manifestimit letrar “Dita e Poezisë Shqipe” | FOTO

Në organizim të Këshillit Rinor dhe me mbështetje financiare të Komunës së Gostivarit, u mbajt manifestimi letrar “Dita e Poezisë Shqipe”, që organizohet me rastin e 9 vjetorit të pavarësisë së Republikës së Kosovës dhe në përkujtim të 49 vjetorit

Lexo tërë artikullin
Sonte mbahet Dita e Poezisë Shqipe në Gostivat

Sonte mbahet Dita e Poezisë Shqipe në Gostivat

Me rastin e 9 vjetorit të pavarësisë së Republikës së Kosovës dhe në përkujtim të 49 vjetorit të ndarjes nga jeta të poetit dhe atdhetarit Sefer Selimi, Këshilli Rinor i Komunës së Gostivarit organizon edicionin e katërt të manifestimit kulturor

Lexo tërë artikullin
Nesër në Gostivar mbahet  edicioni i katërt i manifestimit kulturor ‘’Dita e Poezisë Shqipe’’

Nesër në Gostivar mbahet edicioni i katërt i manifestimit kulturor ‘’Dita e Poezisë Shqipe’’

Me rastin e 9 vjetorit të pavarësisë së Republikës së Kosovës (17 Shkurt 2008) dhe në përkujtim të 49 vjetorit të ndarjes nga jeta e poetit dhe atdhetarit Sefer Selimi (16 Shkurt 1968), Këshilli Rinor i Komunës së Gostivarit organizon

Lexo tërë artikullin
Prit edhe pak…

Prit edhe pak…

Gjeniu i letrave e ka lënë amanetin herët. Prej vitesh ai kishte bërë gati librin me poezi të viteve të fundit dhe e mbante të pabotuar. Atë ja ka kushtuar bashkëshortes Sadijes, që për më shumë se 50 vjet i

Lexo tërë artikullin
Portret: Salla Shabani, gjeniu i instrumenteve frymore dhe instrumenteve me tela | FOTO

Portret: Salla Shabani, gjeniu i instrumenteve frymore dhe instrumenteve me tela | FOTO

Salla Shabani është  i lindur në fshatin Strajan të Gostivarit në vitin 1947.  Të lindesh në këtë çerdhe ku kënga dhe muzika e folklorit burimor rrjedhin sikur gurra e pashtershme e të mos e kultivosh këtë thesar nuk është e

Lexo tërë artikullin
Studentët e Fakultetit të Arteve të UT-së organizuan koncertin semestral

Studentët e Fakultetit të Arteve të UT-së organizuan koncertin semestral

Fakulteti i Arteve i Universitetit të Tetovës, më 27 dhjetor 2016, organizoi koncert me muzikë vokale-instrumentale. Ky aktivitet organizohet çdo fundvit me përmbylljen e ligjëratave për semestrin dimëror, nga studentët e Programit studimor të Artit muzikor, njofton Flaka  Në këtë aktivitet studentor, të pranishëm ishin

Lexo tërë artikullin
Spahiu: Qeverinë do ta bën ai i cili do të pranojë platformën e unifikuar të partive politike shqiptare

Spahiu: Qeverinë do ta bën ai i cili do të pranojë platformën e unifikuar të partive politike shqiptare

Pas rivotimit në Tearcë, analisti Artin Spahiu ka shprehur qëndrimin e tij për qeverisjen e ardhëshme, njofton Flaka. “Del njëri dhe thotë se ne do e formojmë qeverinë. Del tjetri poashtu thotë se ne do e bëjmë qeverinë!  Të gjithë

Lexo tërë artikullin
Akademi Përkujtimore kushtuar 100 vjetorit të lindjes së poetit Esad Mekuli

Akademi Përkujtimore kushtuar 100 vjetorit të lindjes së poetit Esad Mekuli

Aktiviteti i radhës i Klubit të Shkrimtarëve “OENEUM” – Tetovë, më 18.12 2016, organizoi Akademi Përkujtimore, kushtuar 100 vjetorit të lindjes së poetit Esad Mekuli. Ky manifestim kaq i rëndësishëm për Tetovën dhe më gjerë u realizua në praninë e mase 30

Lexo tërë artikullin
Ja fituesit e ekspozitës “Çmimi i  Nëntorit” në Gostivar | FOTO

Ja fituesit e ekspozitës “Çmimi i Nëntorit” në Gostivar | FOTO

Në organizim të Shoqatës së Artistëve të Artit Figurativ “Draudacum”, dhe me mbështetje financiare të Komunës së Gostivarit dhe Ministrisë së Kulturës, me rastin e festës kombëtare të 28 Nëntorit, në Gostivar u mbajt edicioni i 11 i ekspozitës mbarëkombëtare

Lexo tërë artikullin