BB konfirmon ndalesën e kredive për komunat e Maqedonisë

BB konfirmon ndalesën e kredive për komunat e Maqedonisë

Nga Banka Botërore njoftuan se kredia në vlerë prej 28 milionë dollarëve për Projektin e shërbimeve komunale do të paguhet pas zgjedhjeve. “Banka Botërore miratoi një kredi të re prej 28 milionë dollarëve për Projektin e përmirësimit të shërbimeve komunale

Lexo tërë artikullin
Banka Botërore urdhëron ndalesë të kredive për komuanat e Maqedonisë

Banka Botërore urdhëron ndalesë të kredive për komuanat e Maqedonisë

Banka botërore i ka ndaluar kreditet për përmirësim të shërbimeve komunale në Maqedoni, njofton BIRN, përcjell Flaka. Sipas burimeve diplomatike në të cilat thirren, institucionet ndërkombëtare finaciare kanë shkleur frenat dhe Banka botërore e ka ndaluar fazën e dytë nga

Lexo tërë artikullin
“Me argumente kundërshtohen rëndë kualifikimet dhe shpifjet e subjektit politik me emrin “Lëvizja Besa”

“Me argumente kundërshtohen rëndë kualifikimet dhe shpifjet e subjektit politik me emrin “Lëvizja Besa”

“Me argumente kundërshtohen rëndë kualifikimet dhe shpifjet e subjektit politik me emrin “Lëvizja Besa”, kështu fillon reagimi nga Komuna e Gostivarit ndaj këtij subjekti politik që sot reagoi për prerjen e drurëve tek parku i madh i qytet”, njofton FLAKA. 

Lexo tërë artikullin
Tetovë, shkolla të pastruara dhe lule të mbjella për Ditën e Planetit Tokë

Tetovë, shkolla të pastruara dhe lule të mbjella për Ditën e Planetit Tokë

Dita Ndërkombëtare e Planetit Tokë, 22 Prilli është shënuar edhe në qytetin e Tetovës. Pjesëmarrës të  projektit kanë qenë të punësuarit e seksionit “ Parqet dhe gjelbërim” , “Higjiena Komunale” si dhe nxënësit e disa shkollave fillore të qytetit ,

Lexo tërë artikullin
Çair-Gjilan, valorizimi i zejeve tradicoonale

Çair-Gjilan, valorizimi i zejeve tradicoonale

Është përmbyllur në Gjilan projekti 18 mujor për bashkëpunim ndërkufitar “Valorizimi i zejeve tradicoonale Çair-Gjilan”, i financuar nga Komisioni Europian, i cili është implementuar në bashkëpunim me organizatën “Agro-Eko”.  Në ceremoninë e përmbylljes ka marrë pjesë kreu i Gjilanit, Lutfi

Lexo tërë artikullin
Shkup: nga nesër fillon spërkatja kundër mushkonjave

Shkup: nga nesër fillon spërkatja kundër mushkonjave

Këtë fundjavë në rajonin e qytetit të Shkupit do të fillojë dezinsektimini i dytë me aeroplan dhe terrestrik këtë vit kundër mushkonjave. Siç kumtoi Qyteti i Shkupit, dezinsektimi i dytë me aeroplan në vitin 2016 kundër mushkonjave do të kryhet

Lexo tërë artikullin
Shëtitje me biçikleta për Ditën e Tokës

Shëtitje me biçikleta për Ditën e Tokës

Këndi Amerikan në Tetovë në bashkëpunim me Komunën e Tetovës, Universitetin Shtetëror të Tetovës, Universitetin e Evropës Juglindore në Tetovë dhe shkollat fillore  e\dhe të mesme të Tetovës organizojnë shëtitje me biçikleta me moton “Tetova Bike Day” të Premten  (22.04.2016)

Lexo tërë artikullin
Gostivari model për Mitrovicën

Gostivari model për Mitrovicën

Një delegacion me përfaqësues të Organizatave Joqeveritare nga qyteti i Mitrovicës (Republika e Kosovës), qëndruan për vizitë në qytetin e Gostivarit. Në takimin me drejtuesit e Komunës, ato i interesuan për bashkëjetesën në Komunën e Gostivarit, participimin e qytetarëve dhe

Lexo tërë artikullin
Dëmtohen drunjtë dekorativ në njërën nga rrugët e Gostivarit

Dëmtohen drunjtë dekorativ në njërën nga rrugët e Gostivarit

Dëmtimi i pronës publike vazhdon të paraqes një shqetësim të madh për banorët e Gostivarit. Qytetarë të pandërgjegjshëm kanë dëmtuar drunjtë dekorativ të vendosur në rrugën “Sretko Kërstevski”, në afërsi të Internatit të nxënësve të shkollave të mesme në Gostivar.

Lexo tërë artikullin
Zjarrfikësit e Gostivarit fitojnë donacion prej 80 mijë eurosh

Zjarrfikësit e Gostivarit fitojnë donacion prej 80 mijë eurosh

Njësiti territorial kundër zjarreve në Komunën e Gostivarit është furnizuar me uniforma të ndryshme për mbrojtje nga zjarri për zjarrfikësit, helmeta profesionale, pajisje ndihmëse, zorrë për hedhjen e ujit me profile të ndryshme, boca dhe maska oksigjeni si dhe pajisje tjera të nevojshme

Lexo tërë artikullin