Keshi mbetet “mbret”

Keshi mbetet “mbret”

Posedimi i kartelave bankare në portofolat e qytetarëve është bërë e zakonshme në vitet e fundit, për dallim prej para 10-15 vitesh kur posedimi i tyre ishte diçka jo e zakonshme dhe “ekzotike”, shkruan gazeta KOHA, përcjell FLAKA.mk Megjithatë, edhe

Lexo tërë artikullin
Dita botërore e drejtësisë sociale: Maqedonia është vend i errët për jetesë

Dita botërore e drejtësisë sociale: Maqedonia është vend i errët për jetesë

Shkelja e vazhdueshme dhe sistematike e të drejtave dhe lirive të njeriut, politikat e këqija në sferën e drejtësisë sociale, varfëria në rritje, mosfunksionimi i sindikatave të cilat duhet t’i mbrojnë të drejtat e punëtorëve, keqpërdorimi i çështjeve sociale në

Lexo tërë artikullin
Maqedoni, ekspertët: Shtresa e mesme në zhdukje!

Maqedoni, ekspertët: Shtresa e mesme në zhdukje!

Afërdita Haxhijaha Imeri, eksperte për çështje sociale, tha se në Maqedoni nuk kemi shtresë të mesme, ndërsa analisti Visar Ademi u shpreh se 99% e popullatës jeton në varfëri të skajshme. “Ne shumë pak, ose pothuajse aspak nuk kemi qytetarë

Lexo tërë artikullin
Maqedonia dhe Kroacia para një lufte tregtare

Maqedonia dhe Kroacia para një lufte tregtare

Maqedonia do të vendos masa reciproke për importet nga Kroacia, nëse deri në fund të muajit qeveritarët e Kroacisë nuk i tërheqin barierat e papranueshme për import të verës maqedonase, thotë për Tv 24 ministri bujqësisë Mihail Cvetkov, transmeton FLAKA.mk

Lexo tërë artikullin
Ju njoftojmë me çmimet e reja të derivateve të naftës !

Ju njoftojmë me çmimet e reja të derivateve të naftës !

Komisioni Rregullator për Energjetik ka publikuar çmimet e reja të derivateve të naftës. Sipas vendimit të ri, çmimi i Eurosuper BS-95 dhe Eurosuper BS-98 ngelin pa ndryshuar, gjegjësisht 66.50 dhe 68.50 denarë për litër. Ndryshim do të ketë tek dizeli,

Lexo tërë artikullin
Fiç konfirmon rejtingun “BB” të Maqedonisë

Fiç konfirmon rejtingun “BB” të Maqedonisë

Fiç e ka konfirmuar rejtingun “BB” të Maqedonisë. Siç theksojnë nga agjencia e kredive, konfirmimi i rejtingut përket politikës së mirë monetare dhe solide dhe prudente makroekonomike. Fiç thekson se vendi konform performansave ekonomike dhe rezultateve meriton edhe rang më

Lexo tërë artikullin
Arsovska-Tomovska: Deri në formim të qeverisë, nuk ka punësime të reja

Arsovska-Tomovska: Deri në formim të qeverisë, nuk ka punësime të reja

Derisa nuk formohet qeveri, nuk mund të publikohen shpalljet për punësime të rregullta në kohë të pacaktuar, deklaroi sot ministrja e Shoqërisë Informatike dhe Administratës Marta Arsovska Tomovska. “Ekziston ndalesë ligjore, deri në formimin e Qeverisë së re të ketë

Lexo tërë artikullin
LSM: Ekonomia do të jetë peng derisa zgjat kriza politike

LSM: Ekonomia do të jetë peng derisa zgjat kriza politike

Ekonomia në këtë moment është në makineri për reanimacion dhe vështirë se do të mund të zgjat shumë, përveç nëse nuk gjendet zgjidhje e përbashkët ose mënyrë për funksionimin e institucioneve, tha sot kryetarja e Lidhjes së odave ekonomike (LOE)

Lexo tërë artikullin
Shqiptarët as 5 % në kompanitë private T-Mobile, EVN, One-Vip dhe në banka

Shqiptarët as 5 % në kompanitë private T-Mobile, EVN, One-Vip dhe në banka

Shqiptarët nuk janë as 5 për qind të punësuar në kompanitë e njohur publike, por edhe në sektorin bankar, informon INA. Kjo përqindje është skandaloze dhe se bëhet e ditur sipas një hulumtimi të bërë në bazë të dhënave jozyrtare

Lexo tërë artikullin
Qeveria e re do të duhet të marrë hua një miliard euro që t’i kthejë borxhet

Qeveria e re do të duhet të marrë hua një miliard euro që t’i kthejë borxhet

Taktizimi dhe tejzgjatja për formim të Qeverisë së re shkakton dëme të mëdha në ekonominë e Maqedonisë, alarmon biznes-bashkësia. Sipas biznismenëve, qeverisë së re më së paku do ti duhen një miliard euro që të kthejë borxhet dhe ta ngjallë

Lexo tërë artikullin