Kthehu në faqen kryesore

Blerta Haxhiaj

OPINION | Njeriu që qësh, shkruan Blerta Haxhiaj

OPINION | Njeriu që qësh, shkruan Blerta Haxhiaj

Natyra sikurse mendja nuk e duron zbrazëtirën, ajo e mbush atë me dashuri ndërsa mendja shpeshherë përdore si qëllim urrejtjen sepse urrejtja i jep ushqim. Njerëzit urrejnë, një lloj urrejtje që gjen kënaqësi në vetën e saj, se ariu që

Lexo tërë artikullin
Filozofia e Kulturës si Filozofi e Njeriut – ERNS CASSIRER, shkruan Blerta Haxhiaj

Filozofia e Kulturës si Filozofi e Njeriut – ERNS CASSIRER, shkruan Blerta Haxhiaj

 Nga Mr.Sc  Blerta Haxhiaj Idea për të cilën lindi padyshim, me 1917 duke hyrë në tramvaj, me ç’rast njëanëshmëria e teorise së Kantit dhe Coheni iu bë e qartë. Për të dera e cila të shpie deri te njohja e

Lexo tërë artikullin
Liria pozitive dhe liria negative e besimit, shkruan Mr.Sc Blerta Haxhiaj

Liria pozitive dhe liria negative e besimit, shkruan Mr.Sc Blerta Haxhiaj

Mr.Sc Blerta Haxhiaj Habermas Jurgen me një teori normative në mënyre të kujdeshme na tregon se si duhet te jete (….) dhe jo se si wshtw (….). Një ngjajshmeri me Hanna Arend – ku e gjithe puna e saj është

Lexo tërë artikullin
Mençuria e Martesës Dhe Kundër Natyrës (Michel Foucault), shkruan r.Sc Blerta Haxhiaj

Mençuria e Martesës Dhe Kundër Natyrës (Michel Foucault), shkruan r.Sc Blerta Haxhiaj

Mr.Sc Blerta Haxhiaj Të jesh i lirë në marrëdhënie më kënaqësinë ishte të jesh i lirë nga autoriteti i tyre dhe jo të jesh skllav i tyre. Si një determinizëm natyror, si tabu kulturore ka një domethënie religjioze dhe kritikat janë

Lexo tërë artikullin
QYTETËRIMI JONË – Shoqëria Njedimensionale – Herbert Marcuse ( Pjesa – I )

QYTETËRIMI JONË – Shoqëria Njedimensionale – Herbert Marcuse ( Pjesa – I )

Mr.Sc Blerta Haxhiaj “Njeriu Njedimensional”, i autorit, filozofit, mendimtarit Herbert Marcuse, një veper e cila është cilësuar një ndër më të rëndësishmet për teorite kritike të shoqërise na shfaq para vizualitetit tonë si individual ashtu edhe kolektiv shoqërinë njëdimensionale. Shoqëria

Lexo tërë artikullin
Opinion: Televizioni si  mjet mashtrimi dhe kontrolli

Opinion: Televizioni si mjet mashtrimi dhe kontrolli

Mr.Sc Blerta Haxhiaj Syte e TV, jo gjithmonë shërbejnë si burim për shikueshmeri të qëndrueshme dhe kontrolli ideal nuk është vetem te transparenca. Kjo presupozon një hapesirë objektive dhe një shikueshmeri të gjithëfuqishme despotike. Nuk ka një sistem limiti mirëpo

Lexo tërë artikullin
Skandali që nuk ishte skandal – (Disneyland dhe Watergate)

Skandali që nuk ishte skandal – (Disneyland dhe Watergate)

Nga Mr.Sc Blerta Haxhiaj Si shembull përfekt për të ilustruar mund të merret Disneyland, duke filluar me lojërat e iluzioneve dhe fantazmave, piratet, bota e së ardhmes etj. Kjo botë imagjinare supozohet që të jetë ai mekanizëm funksional i veprimeve

Lexo tërë artikullin
Funksioni Social i Shtypjes Seksuale

Funksioni Social i Shtypjes Seksuale

Nga Mr.Sc Blerta Haxhiaj Misticizmi tenton të shpjegojë disa sjellje të moralit të përjeshëm mbi njeriun që rebelohet kundër ligjeve të Zotit, kundër autoritetit të shtetit të vet. Koncepti i Freud i afrohet fakteve për të shpjeguar sjellje të tilla

Lexo tërë artikullin
Opinion nga Mr.Sc Blerta Haxhiaj: Pushteti disiplinor dhe Identiteti –(pjesa e dytë)

Opinion nga Mr.Sc Blerta Haxhiaj: Pushteti disiplinor dhe Identiteti –(pjesa e dytë)

Identiteti i dhënë nga pushteti (disiplinor, autoritativ) në kohërat e sotme përveç vëzhgimit dhe produksionit të trupit social, jep efektin negativ të këtij produksioni si Delinkuencen dhe Ilegalizmat duke bërë trupin social me identitet kriminologjik që buron nga themeli juridiko

Lexo tërë artikullin
Pushteti disiplinor dhe Identiteti, shkruan Mr.Sc Blerta Haxhiaj

Pushteti disiplinor dhe Identiteti, shkruan Mr.Sc Blerta Haxhiaj

Pushteti disiplinor dhe Identiteti – (pjesa e parë) Nga Mr.Sc Blerta Haxhiaj Konceptimi i pushtetit shkrihen në refleksionin e subjektit dhe të identitetit ku M.F shërbehet me “Arkeologjine e Dijes” e cila si qëllim ka hulumtimin në historinë e formacioneve

Lexo tërë artikullin

PUBLICITET

FOTO LAJM

FACEBOOK FLAKA

Gostivar
-1°
light snow
humidity: 86%
wind: 1m/s ESE
H -2 • L -5
-4°
Tue
-6°
Wed
-1°
Thu
0°
Fri
-1°
Sat